Välja tapet

Snygga tapeter

Att hitta en snygg tapet kan vara en riktig utmaning när det finns flera tusen mönster och typer av tapeter att välja av.

Är du ovan vid tapetsering bör du välja en tapet som inte kräver mönster passning. I bland kan en ny väggdekoration göra en enorm skillnad i rummet. Detta kan vara en bra och snabb förändring om du inte vill eller kan tapetsera.

Det finns många vackra och snygga canvas tavlor att beställa online. Det är inte heller svårt att fixa en läcker foto tavla. Det är bara din egen fantasi och din budget som sätter gränserna för vad du kan åstadkomma i ditt hem. Så vad väntar du på? Sätt igång med ditt drömprojekt idag! När du väl har bestämt dig är det klokt att köpa hem allt material under samma vecka så att du har allt samlat när du skall börja att tapetsera. Det finns många bra instruktionsfilmer som visar hur du snabbt och enkelt sätter tapet. Så ta del av all tillgänglig online information så kommer du tycka att tapetsering är både enkelt och kul.

välja tapet

Hallen är det första du möts av när du kliver innanför dörren och det är det sista du ser när du lämnar hemmet. Det är klokt att välja en tapet i hallen med färger som passar golv och tak så att det första intrycket inte blir för rörigt. Välja gärna en tålig variant för det kan lätt bli fläckar i hallen. Men har du en tapet som är tålig och lätt att rengöra kommer detta inte vara något problem. Glöm inte bort att ha en snygg hall matta då ,denna hjälper till att samla upp grus och smuts effektivt. Ibland kan det räcka med en fondvägg i hallen. Sedan målar du övriga väggar i passande kulörer. Om du ska göra en hel renovering är det klokt att lägga golvet sist, då kan du spilla lim och färg utan att oroa dig för fläckar på ett nytt golv. Har du möjlighet kan det vara skönt att lägga in golvvärme i hallen. Men om du väljer en billig papperstapet så ha du råd att tapetsera om flera gånger utan att bli ruinerad!

Här ser du en inspirerande film från Happy Homes som kan hjälpa dig att lättare gör ett klokt val av tapet.

tapet  till vardagsrum

Vardagsrummet är ett rum där mycket tid spenderas så här bör måste man välja en snygg tapet med omtanke.
Vad ska du ha vardagsrummet till? Är det en plats där oftast vuxna umgås? Eller är det snarare en kul plats mest för dina barn?
Hur många väggar vill du tapetsera? Alla väggar,eller kanske enbart en fondvägg?
Vilken typ av tapet vill du att familjen ska ha? En mönstrad strukturtapet eller varför inte en egen designad läcker foto tapet? Om du ska tapetsera med mönster passning bör du ta det lugnt och ha gått om tid så har du goda förutsättningar att lyckas med tapetseringen.

Till barnrummet

När du ska välja mönster och motiv i barnrummet bör du såklart kolla med barnen i fråga om dom har några önskemål vad gällande färg,motiv och mönster.

Bland killar brukar superhjältar vara ett populärt tema. Är du duktig på att måla kan du kanske själv göra ett läckert och unikt väggmotiv.

Är det flera barn som delar rum kan dom får välja en vägg var och sedan komma överens om färg på resterande väggar. Här kan det vara smart att antingen köpa en billig tapet om du tror att barnen kommer att växa i från det valda motivet om ett par år. Vill du ha tips på snygga biltapeter som passar både pojkar och flickor då kan du besöka http://www.billig-tapet.se/barntapeter-bilar/

Där hittar du ett brett urval av lämpliga taper till barnrummet. Det finns läckra prisvärda djur tapet som barnen kommer att älska. har du tapetserat barn rummet som barnen önskar kommer dom verkligen vilja att spendera mycket tid på rummet.

 

Så här skriver wikipedia om tapeter. Sveriges äldsta bevarade papperstapet tros vara från 1570 talet! Glöm inte bort att det absolut viktigaste för ett lyckat resultat är underarbetet. Har du en fast och slät yta kommer du bli nöjd med resultatet. Hoppas att du hitta en snygg tapet. Vänta inte sätt igång idag och skapa ditt drömhem det behöver inte vara så dyrt eller krångligt att genomföra en rejäl förändring.

Det här inlägget postades i tapeter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.