Medicin mot kondylom

Behandla kondylom

Det går inte att behandla kondylom viruset men det är möjligt att behandla könsvårtorna. Det finns kräm baserade receptbelagda läkemedel mot kondylom vårtorna. Dessa är condyline ,aldara och wartec. Här kan du läsa mer om att behandla kondylom.

Men om du endast har lindriga besvär så behöver du inte läkemedel mot kondylom, utan efter en tid så kommer vårtorna att försvinna av sig själv. Hur lång tid detta kan ta är svårt att säga men det kan ta flera år innan kroppen har tagit hand om viruset.

Vanliga symtom

Könsvårtorna brukar  kännas och  de liknar små knottror.

Vårtorna  är  oftast runda eller flikiga och lätt upphöjda.Färgen är vanligtvis rosa,hudfärgade eller dem kan även ha en lila ton.

Hos män och kvinnor kan dom dyka upp på olika ställen. Det kan vara bra att veta att i bland är vårtorna helt interna så kondylomvårtorna inte är synliga alls. Det enklaste sättet att motverka spridning är att nyttja kondom och ha den på under hela samlaget. Detta är inte ett 100% skydd men minskar spridningen rejält.

Har du drabbats är det klokt att prata med din partner om problemet. Man behöver inte alls ha varit otrogen , man kan bära på viruset under en lång tid utan att det har brutit ut. Det kan vara svårt att veta vem som smittade vem!

Kondylom är inte ett farligt virus men det kan upplevas obehagligt om man får många och stora vårtor på känsliga delar av kroppen.

Vill du ha mer information eller prata med någon besök umo.se

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.