Könsherpes eller Kondylom

Bilder på Könsherpes

Om du tror att du har drabbats av könsvårtor kan det var svårt att veta om det är kondylom eller könsherpes du har drabbats av. Här på denna sida finner du länkar till bra information och sidor med bilder på dessa vanliga åkommor.

Dessa två könssjukdomarna är dom vanligaste i Sverige. Här kan du se bilder på könsherpes

Man behöver inte behandla könsherpes om man inte få stora problem kring utslagen. besök närmaste vårdcentral om du lider svårt av dina vårtor. om du inte tror att det är könsherpes du har fått så kan det vara kondylom.

Könsherpes är efter kondylom den vanligast förekommande könssjukdomen i landet.

Bilder på Kondylom

Kondylom vårtorna kan se lite olika ut här kan du se kondylom bilder

Om du vill behandla kondylom så finns det receptfria och receptbelagda behandlingar som kan vara effektiva mot könsvårtorna. Det går inte att behandla kondylom viruset. Det är möjligt att beställa behandlingar via olika online apotek.

Två stora och trygga apotek är euroclinix och helthexpress. På dessa apotek kan du efter en online konsultation beställa receptbelagda behandlingar mot könsherpes och könsvårtor. om du endast har lindriga besvär är inte en behandling nödvändig.

Vad säger Smittskyddslagen

Ingen av dessa könssjukdomar lyder under smittskyddslagen, men om du har drabbats kan det ändå vara klokt att prata med din partner. Det kan vara svårt att veta när man har blivit smittad då viruset kan ligga latent(vilande) i kroppen under ganska lång tid innan eventuella vårtor bildas. Hoppas att detta har gett dig en ökad förståelse och kunskap.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.